Тактическите раници имат множество приложения. Използват се в армията, за пренасяне на оръжие и провизии.  Използват се и в приключения на открито, за туризъм, къмпинг или трекинг, както и например за училищни раници, колежански раници и за всякакви други ежедневни задачи.  Известно е, че тактическите раници са изключително издръжливи, устойчиви на атмосферни влияния и удобни за всяка ситуация.

Защо черните тактически раници са толкова важни?

Черните тактически раници по закон на САЩ са единственият цвят, с изключение на съвпадащия камуфлаж, който може да се носи на гърба на войниците в армията.  Ако раницата не е черна или същата камуфлажна шарка, която носи войникът, чантата може да се носи само в ръцете на войника.

Следователно повечето войници носят редовно черни тактически раници, тъй като това е разрешено от закона по всяко време.

Кои други клонове на въоръжените сили са обхванати от този закон?

Законът за черните тактически раници е приложим само за OCP на армията (оперативен камуфлажен модел), така че се отнася за американската армия, космическите сили на САЩ и военните сили на САЩ.  ВМС и морската пехота на САЩ имат различни униформи и правила.

Предимства на черните военни раници

Изборът на размера на раницата не е единственото нещо, за което трябва да мислите, когато избирате коя тактическа раница може да ви е необходима.  Цветът на вашата раница също е изключително важен.  Изборът на черна раница не само гарантира, че ще отговаря на ежедневните изисквания на раница, но този цвят може лесно да се превключи към тактически и външни мисии, ако имате нужда от него.  Това е многофункционален цвят и служи за много цели.

Някои предимства на черната тактическа раница са, че тя върви с всяко облекло, независимо дали е военно или не.  Черният цвят показва по-малко замърсявания, следователно ще издържи по-дълго, ако отивате на определено кално приключение на открито.  Освен това изглежда по-здрав от други цветни раници и е по-официален от другите камуфлажни цветове.  Ако трябва да вземете тази раница от излета в планината и да отидете до заседателната или учебната зала с нея, тя ще пасне безпроблемно и в двата сценария.

Кога да разберете дали черното е най-добрият вариант за военна тактическа раница

Ако сте на пазара, за да търсите военна тактическа раница, но не сте сигурни какъв цвят да изберете, задайте си следните въпроси:

  - Използвате ли раницата за повече от един вид пътуване (напр. туризъм, ежедневна употреба, трекинг)?
  - Искате ли вашата раница безпроблемно да се трансформира от ежедневна раница в раница за туризъм, къмпинг или тактическа мисия?
  - Отивате ли на кално приключение и искате раницата ви да показва възможно най-малко мръсотия?

Наистина се опитайте да изобразите в каква ситуация ще се използва вашата раница в милитариен стил и ако не сте сигурни в някой от въпросите или сте между цветовете, черното най-вероятно ще бъде най-добрият начин напред.


Какви други цветове освен черния се използват за военните тактически раници?

Тактическите раници се предлагат в различни нюанси на зелено, койот, мултикам и няколко други камуфлажни щампа, от които да избирате.  Различните цветове и нюанси зависят от вида на тактическата раница, която искате, размера и стила.  Може да изглежда, че има твърде много цветове, от които да избирате, или че просто не можете да избирате между два.  За всички тактически раници има опция да изберете черно и да бъдете сигурни, че тази раница ще бъде добра за всякакви ситуации.

По материали от: sourcetacticalgear.com