Якето е с претенции,че има мембрана Kom-Tex (ламинатен тип) и декларираната водоустойчивост е 2500мм воден стълб. Практическият опит показва, че под ситен продължителен есенен дъжд наистина е непропускливо. Като добавка го тествахме наскоро на едно плато в Средна Гора на 1550м надморска височина при -4 градуса и зверски силен вятър. На следващата седмица, на същото място, със същото яке, бяхме в силна снежна виелица, -9 градуса - отново издържа успешно. Якето се оказа изключително ветроопорно, и достатъчно водо- и снего-упорно.

А сега някои детайли, които няма да видите на снимките в магазина.

На първо място, всички шевове са вътрешно подлепени:


Други добри решения са регулируемите ръкави, което става с велкро ленти. Практиката показва, че е много удачно като решение.


Закопчаването става с цип и велкро лепенки, бързо е и е удобно. Освен това има и малък отвор с цип в горната част, чрез който лесно се получава достъп до джоб на ризата или полар отдолу.


Якето разполага и с 2 карго джоба отпред, ниско долу. Защитени са с ципове и капаци с велкро лепенки.


На снимката по-горе е показана кройката на самите джобове.


Като заключение - якето е много добро за силен вятър и навявания, както и за ситен до умерен дъжд. За тези пари това е доста добър избор. Нека да споменем, че освен това има и качулка прибрана в яката, както и ластична корекция на долния край.