През октомври 2019 открихме, че в Кюстендил има малък производител на обувки, който шие по поръчка на клиенти работещи с организации от сферата на сигурността в ЕС. Уредихме си мостри и започнахме да ги тестваме. Аз лично ходих на ловни излети с тях, а ловувам в тежък планински район. Оказаха се изключително леки, удобни и не запотяващи. Благодарение на мембраната, която по данни от производителя е клас GoreTex, макар и да няма съответната хомологация, краката останаха сухи и в дъжда.

Когато ги взех изглеждаха така:


Първо ги разтъпках, И стояха много добре преди първия излет:

Започна яка употреба, практически изкарах целия свински лов с тях, а това са над 15 уикенда или 30 излета. Оказаха се доста добри върху мокра трева и сипеи, като сцепление. Ловувам предимно в източните Родопи, а и в района ни няма пътища и денивелацията достига 150м. между пусиите. За да придобиете представа от тестовия район, то тази снимка дава добра представа:

Непрекъснато следях за промени в качествата на обувките, но такива не настъпиха. По-долу съм дал как са изглеждали ботите в средата на Ноември, а на втората снимка - в началото на януари.

   

Преди да завърша това представяне, ще дам и техническата спецификация на обувката:

Обувките, са тип бота - всесезонен артикул

Основни Защитни Качества: осигуряват защита: при работа на открито- вода, влага,сняг, лед, работа при ниска температура и противохлъзгащи.

от химични въздействия-масла, разтворители и др. химикали; 

САЯ: изцяло лицева естествена кожа от ЕРД (Едър рогат добитък), издържаща на химически, механични въздействия, абразия, дебелина на кожата  мин. 1,2 мм.  

Подплата/ Хастар: антибактериален дишащ, студо- топлоизолираща, антистатичен, абсорбираща потта, високоустойчив на протриване, осигурява влагозащитните свойства на обувките. 

Стелка: изработена от лицева кожа на ЕРД (Едър рогат добитък) и специална пеногума, осигуряваща омекотяване при ходене, тичане и скачане от малка височина.

Ходило: грайферно, изключително износо-устойчиво с антиприплъзващ ефект, дори и при ниски температури, закрепено към лицевата част чрез лепене и зашито с високо издръжлив навосъчен конец.

ТАБАН: с високи хигиенни и експлоатационни свойства, изработен от нетъкан материал и покрит с предаващ влагата, силно износоустойчив горен слой;

БОМБЕ: изработено от твърд и еластичен термопластичен материал, осигуряващо защита от лек удар, анти-магнитно, термоизолиращо


Конструкция и енергономичност:

Ходилото- Осигурява гъвкавост при движение, без напукване при продължителна експлоатация, предпазва стъпалото от механични въздействия, влага и студ.

- Изцяло повдигнато за по- добра стабилност и защита на кожата.

- В областта на петата обувките притежават система за омекотяване на удара при слизане от стълби и скачане от малка височина. 

- Обувката обхваща крака над глезенната става до основата на прасеца

- Върховата част е такава, че позволява свободно движение на пръстите, а бомбето запазва формата си през целия експлоатационен период.


Като заключение - много приятни впечатления от обувката, а съотношението качество/цена е главозамайващо.

Силно препоръчваме продукта!

Наличности, номерация и цени може да намерите на https://thgear.eu/ТАКТИЧЕСКИ-БОТИ-кожени-с-мембрана-черни.html